Fördomar och fördelar

Dom flesta har fördomar om personer med ADHD. Vi har aggressionsproblem och vi är alltid jobbiga och störiga. Just dessa fördomar är några av våra fördelar. Aggressionen
 
 
beror oftast på att vi inte förstår. Vi behöver ha det ordagrant för att vi ska förstå, så därför är vi väldigt ordagranna av oss. Visst, det kan bli jobbigt när vi ska berätta något vi har gjort eller så, för vi lämnar oftast inte en detalj osagt. Men på många områden är faktiskt detta en väldigt bra sak. När man ger någon en uppgift, när man ska hälsa något, som arbetsledare eller om man kanske behöver vittna någon gång till och med!
 
Vi kan vara jobbiga, störiga, hyper, igång, aldrig lugna.
Vi får saker gjorda, vi sitter inte bara bort tiden, vi hittar alltid ett sätt att fördriva tiden. Finns det inget att göra, så hittar på rätt så lätt på något. Vi har mycket energi i oss. Vi kan få ett ryck och börja storstäda och möblera om, vi har väldigt rena hem när vi har en sådan period!
 
Tack vare att vi är så igång, drivna och påhittiga så är det många med ADHD som har blivit väldigt framgångsrika. Några framgångsrika med ADHD är Petter, Bill Gates, Albert Einstein, Edgar Allen Poe, Henry Ford, Jim Carrey, Elvis Presley, Sylvester Stallone, John F. Kennedy och Jamie Oliver.
 
Kolla på dessa namn och säg att vi är "störda".
Kolla på dessa namn och neka oss sen en jobbanställning.
Kolla på dessa namn och säg att vi håller tillbaka andra människor.
 
Neka oss och risken finns att du nekar framgång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0